Manfaat Kecantikan Minyak Almond

Almond adalah kacang heran. Minyak yang diperoleh daripada badam mempunyai banyak kecantikan dan faedah kesihatan. Kami hanya menumpukan perhatian kepada faedah kecantikan minyak badam dalam jawatan ini hari ini. Minyak badam berasal dari biji-bijian badam. Minyak ini adalah cara yang sangat semula jadi dan berkesan untuk meningkatkan kesihatan rambut dan kulit anda. Ciri-ciri terbaik mengenai minyak badam adalah bahawa ia bukan sahaja boleh digunakan secara topikal, ia benar-benar selamat untuk dimakan dan memberi tubuh manfaat vitamin A, B, D, dan E. Anda mesti melihat bagaimana majoriti kosmetik, badan losyen, dan krim mengandungi kebaikan minyak badam. Ini kerana minyak badam cepat menyerap kulit dan membantu dalam penyembuhan dan menghidrat kulit. Minyak badam mempunyai ciri-ciri emolien yang melembutkan kulit. Mengurutnya secara tetap ke dalam kulit akan mengeluarkan nada kulit dan memperbaiki kulit.

Kebanyakan minyak badam berjenama yang terdapat di pasaran adalah bebas pengawet dan 100% semulajadi, jadi anda boleh yakin bahawa ia tidak akan mempunyai apa-apa kesan sampingan.

Minyak almond adalah terbaik untuk kulit dan rambut kerana ia sangat ringan dan cepat diserap ke dalam kulit. Kerana sifat keseimbangan kulit minyak badam, ia membantu sel kulit menyerap kelembapan. Ia mungkin tidak bagus untuk kulit berminyak, tetapi untuk jenis kulit yang lain, ia berfungsi!

Sebagai Pelembap:

Minyak badam boleh digunakan sebagai pelembab muka dan badan dan kesannya segera. Jika anda membiarkannya semalaman, anda akan bangun dengan kulit yang lembut dan lembut. Ia membersihkan tompok kering pada kulit. Anda boleh menggunakan beberapa titis minyak badam dengan pelembap badan biasa anda untuk kulit licin.

Untuk Rambut Sihat:

Ia berfungsi hebat dalam merawat rambut kering menjadikannya kuat, berkilat, dan lembut. Panaskan sedikit minyak badam dan gunakannya untuk urut rambut minyak panas, anda akan kagum melihat kesannya pada tresses anda. Anda juga boleh menambah kelapa atau minyak zaitun untuk faedah tambahan. Urut biasa dengan minyak badam membantu membersihkan kelemumur.

Sebagai Pembersih Muka Mata:

Minyak badam adalah remover solek mata yang baik dan membuang solekan mata kalis air. Perkara terbaik adalah semulajadi, ia tidak akan menyakitkan atau merengsakan mata.

Untuk Bulu Mata Sihat:

Apabila anda menggunakannya semalaman pada bulu mata yang jarang, dalam beberapa hari, anda akan mendapat sebatan panjang yang sihat.

Untuk Alis tebal:

Memandangkan minyak badam membantu pertumbuhan rambut, memohon kepada kening, akan memberikan rambut kening tebal.

Untuk Mengubati Di Lingkaran Mata:

Minyak badam tulen akan membantu anda menghilangkan gelap di bawah lingkaran mata. Menggunakannya secara tetap sepanjang tempoh masa, akan membantu mereka memudar. Produk berkesan yang menggunakan faedah badam adalah Aroma Magic Almond Under Eye Cream yang merupakan krim yang sangat berkesan untuk menghilangkan lingkaran hitam.

Dalam Scrub Homemade:

Minyak almond boleh digunakan sebagai asas untuk scrub buatan sendiri. Dia yang mudah. Ambil satu sudu minyak badam dan tambah 2 sudu gula granul. Anda boleh meningkatkan kuantiti granul minyak dan gula jika anda ingin menggunakannya sebagai scrub badan, simpan nisbah 1: 2 (satu bahagian minyak dan 2 bahagian gula). Anda hanya boleh menambah setitik minyak pati kegemaran anda untuk pengalaman yang santai. Ambil campuran di tangan anda (cepat atau gula akan mencairkan sepenuhnya ke dalam minyak) dan sapukannya dalam gerakan bulat ke muka atau badan anda. Selepas proses penyental, anda akan segera memerhatikan kulit licin dan lembut. Anda boleh melangkau pelembap sepenuhnya selepas menggunakan scrub ini. Mereka yang mempunyai kulit yang sangat kering, boleh menambah satu sendok makan minyak kelapa juga.

Untuk merawat kulit keradangan dan ruam:

Ia membantu dalam mengurangkan kegatalan dan bengkak dan boleh membantu dalam rawatan ekzema, namun, jika anda alah kepada minyak badam, anda harus benar-benar mengelakkan menggunakannya pada kulit anda atau meminumnya.

Untuk Memecahkan Parut Pembedahan Away:

Minyak badam membantu memudarkan bekas luka pembedahan untuk kegunaan biasa.

Untuk Mengubati Heels Cracked dan Cuticles:

Kerana minyak badam mempunyai sifat emolien, ia melembutkan kutub dan kulit kasar kaki.

Untuk Soft Hands:

Gunakan beberapa titis minyak badam dengan krim tangan biasa sebelum memukul katil untuk tangan lembut.

Pelembap Bibir:

Untuk bibir lembut, campurkan beberapa titisan madu dalam sedikit minyak badam dan kemudian urut bibir anda dengan campuran sebelum tidur dan bangun dengan bibir yang lembut dan licin.

Minyak Urut Badan:

Kerana minyak badam membuat badan hangat, ia boleh digunakan pada musim sejuk sebagai minyak urut badan. Sebagai minyak urut badan, ia bukan sahaja menjadikan kulit lembut dan licin, tetapi juga menjadikan tubuh hangat.

Oleh itu minyak badam adalah minyak keajaiban, penuh antioksidan, nutrien, dan asid lemak penting yang membantu menjaga kulit dan rambut yang sihat. Adakah termasuk dalam rezim kecantikan anda.

Sumber Imej: 1, 2, 3, 4, 5.

Faedah Kecantikan, Aplikasi Dan Tip Coklat Aloe Vera: Manfaat Kecantikan Manfaat Kecantikan Tulsi Manfaat Kecantikan Gula Manfaat Kecantikan Neem (Lilac India) Manfaat Kecantikan dan Kegunaan Susu Khadi Sweet Almond Oil Aroma Magic Almond Oil Biotique Almond Oil Cleanser Divya Badam Rogan Almond Oil Minyak Rambut Almond Dabur

Bekerja Untuk Anda: Kelley Grace & Shonda Lamb | Ingin Untuk Menghubungi Kami?

Komen Di Laman Web: